вівторок, 22 січня 2019 р.

22 січня День Соборності (День злуки)

Результат пошуку зображень за запитом "22 січня 2019"
           22 січня Україна святкує День Соборності – сто років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).
У тому, як українські землі знову об’єдналися в одній національній державі журналісти 24 каналу розбирались разом з істориком Владленом Мараєвим.

Що таке Соборність?

Соборність землі України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів.
        Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.
Від часів роздробленості Київської Русі ідея Соборності стала однією з запорук збереження української державності та національного самоусвідомлення. Володимир Великий і Ярослав МудрийВолодимир Мономах і Ярослав ОсмомислРоман Мстиславич і Данило ГалицькийБогдан Хмельницький і Іван ВиговськийПетро Дорошенко і Іван Мазепа у різні часи і за різних історичних обставин намагалися втілювати цю ідею у життя.
         Навіть у часи поділу між чужинними державами українці завжди вірили у національне об’єднання. Доказом цього є подвижницька діяльність "Руської трійці" й Головної Руської Ради у Львові, творчість Юліана Бачинського і Миколи Міхновського, які переконливо обґрунтовували потребу здобуття політичної незалежності України на всьому просторі української етнічної території.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Тиждень психології "5 днів у світі Емоцій" З 15 квітня по 19 квітня в Златопільському ліцеї проходить тиждень психології Тиждень...