пʼятниця, 11 січня 2019 р.

11 січня - Міжнародний день слова "дякую"



Результат пошуку зображень за запитом "міжнародний день дякую"

За ініціативною ООН та ЮНЕСКО 11 січня відзначають Всесвітній день “Дякую”. В Україні цей день став святковим з 2008 року. Таку дату запровадили для того, щоб люди не забували про виявлення вдячності. 

    «Дякую» — одне з найбільш уживаних слів у міжнародній лексиці. Воно вказане в усіх туристичних розмовниках. Існує версія, що слово «спасибі» народилося в XVI столітті з часто вимовного словосполучення «спаси Бог». А ось слово "дякую" має давню і складну історію. Деякі мовознавці виводять його походження від німецького "danke" через посередництво польської мови. Академічні словники однозначно подають його як полонізм, запозичений з німецької мови. 

     Психологи вважають, що слова вдячності дійсно чарівні, вони здатні змінювати наше життя на краще, налаштовувати людей на позитив, гармонізувати взаємовідносини. Деякі дослідження показали, якщо частіше висловлювати подяку іншим людям, покращується фізичне здоров’я, зміцнюються соціальні відносини, а позитивний емоційний стан допомагає впоратися зі стресом.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Тиждень психології "5 днів у світі Емоцій" З 15 квітня по 19 квітня в Златопільському ліцеї проходить тиждень психології Тиждень...