четвер, 1 квітня 2021 р.

Психолого-педагогічний семінар " Робота з агресивними та тривожними дітьми"

        Агреси́вність – риса характеру, що виражається у ворожому ставленні людини до інших людей, тварин, навколишнього світу.

Агресивними називаються ті дії і відношення людини, які, будучи ворожими, у той же час не викликаються будь-якими об'єктивними причинами, не можуть бути виправданими обставинами, що склалися, або міркуваннями морального або юридичного характеру. У перекладі з латинської мови «агресія» означає «напад».

Цей феномен пов'язують із негативними емоціями (гнівом), негативними мотивами (прагненням нашкодити), негативними установками (расовими упередженнями) і руйнівними діями.

У психології під агресією розуміють тенденцію (прагнення), яка виявляється в реальному поводженні або фантазуванні з метою підпорядкувати собі інших або домінувати над ними. Метою агресії може бути як власне спричинення страждання (шкоди) жертви (ворожа агресія), так і використання агресії як засобу досягнення іншої мети (інструментальна агресія).

Агресія буває спрямована на зовнішні об'єкти (людей або предмети) або на себе (тіло або особу). Особливу небезпеку для суспільства представляє агресія, спрямована на інших людей.


Тому в Златопільській гімназії 23.03.2021 р. відбувся психолого-педагогічний семінар на тему " Робота з агресивними та тривожними дітьми".

    Метою даного семінару : 

cфокусувати увагу учасників тренінгового заняття над  проблемою проявів агресивності в дитячому середовищі; розвивати навички саморегуляції психоемоційних станів, ефективних поведінкових стратегій і визначення шляхів розв*
язання конфліктиних ситуацій що можуть виникати; сприяти створенню безпечного освітнього середовища.

Більша частина семінару стосувалась роботи з агресивними дітьми. Педагоги дізналися про види та прояви агресії,виконали вправу "Портрет агресивної та тривожної дитини", як вона проявляється, яка міміка та жести, ознайомилися з характерологічними особливостями агресивних дітей,обговорили пам*ятку "Схеми дій на випадок агресивної поведінки дитини" та доповнили її,виконали вправу "Конфліктні ситуації" та ознайомилися з вправою "Тайм-аут",яка спрямована на подолання збудженості, тривожності та агресивності вчителя і на завершення всі вчителі поділилися своїми емоціями та побажали один одному гарного настрою.





Немає коментарів:

Дописати коментар

  Тиждень психології "5 днів у світі Емоцій" З 15 квітня по 19 квітня в Златопільському ліцеї проходить тиждень психології Тиждень...